Ведаць:
Умець:
1.Пажыўныя рэчывы - гэта бялкі, тлушчы і .
Правільны адказ: вугляводы
2.Ужыванне вялікай колькасці клятчаткі стымулюе перыстальтыку страўніка і зніжае верагоднасць інфаркту.
3.Аптымальныя суадносіны бялкоў, тлушчаў і вугляводаў у рацыёне:
4.Вызначце кампанент ежы па апісанні: крыніцай з’яўляецца агародніна, садавіна; забяспечвае нармальны рост і развіццё арганізма; уздзейнічае на працэсы абмену рэчываў:
5.Устанавіце адпаведнасць:-вугляводы-тлушчы-бялкіасноўны будаўнічы матэрыял арганізма-АБВпры расшчапленні 1 г утвараецца 39 кДж энергіі-АБВасноўная крыніца энергіі ў арганізме-АБВ
6.Прыродны поліцукрыд памяншае рызыку ўзнікнення анкалагічных захворванняў і павышае імунітэт.
Правільны адказ: пекцін
7.Выбярыце некалькі верных характарыстык паняцця «велічыня асноўнага абмену»:
8.Поліцукрыд пекцін, які дабратворна ўплывае на сардэчна-сасудзістую сістэму і паляпшае перыстальтыку кішэчніка, змяшчаецца ў:
9.Разлічыце колькасць вугляводаў (у грамах), неабходных для забеспячэння энергетычных выдаткаў у вучня вагой 55 кг у час трохгадзіннай прагулкі, калі энергетычныя выдаткі склалі 12 кДж у гадзіну на 1 кг масы тулава. Адказ акругліце да цэлага ліку, адзінкі вымярэння не вызначайце:Адказ:
Правільны адказ: 116