Сертыфікацыя харчовых прадуктаў у Беларусі. Сучасныя ўпаковачныя матэрыялы
Меню

Ведаць:

  • пра парадак сертыфікацыі харчовых прадуктаў і асаблівасцях сучасных упаковачных матэрыялаў
  • пра патрабаванні да сучасных упаковачных матэрыялаў
  • тэрміны: тэхнічныя рэгламенты, стандарты, нацыянальныя стандарты Рэспублікі Беларусь, ДАСТы, абавязковая сертыфікацыя, добраахвотная сертыфікацыя, дэклараванне адпаведнасці

Умець:

  • указаць адметныя асаблівасці сінтэтычнай і экалагічнай упаковак

Дадатковыя
матэрыялы
  

1.Упаковачныя вырабы з крухмалу лёгка разбураюцца пад уздзеяннем вады і мікраарганізмаў, не забруджваючы акружаючае асяроддзе.

2.У Рэспубліцы Беларусь дзейнічаюць — міждзяржаўныя стандарты, прынятыя Еўразійскім саветам па стандартызацыі, метралогіі і сертыфікацыі.

Правільны адказ: ДАСТы

3.Да экалагічна бяспечнай упакоўкі адносяцца:

шкло
крафт-папера
поліэтыленавыя пакеты
алюмініевая бляшанка

4.Біяраскладальныя палімерныя матэрыялы вырабляюцца на аснове:

5.«Кодэкс Аліментарыус» — гэта:

6.Тэхнічны рэгламент змяшчае патрабаванні да:

7.Знак, нанесены на нехарчовую прадукцыю, сведчыць аб:

8.Для пацвярджэння высокай якасці прадукцыі, якая не ўключана Дзяржстандартам у Адзіны пералік, праводзіцца:

9.Выберыце некалькі правільных адказаў.
Абавязковай сертыфікацыі ў РБ падлягаюць:

рамка для фота
посуд для лабораторыі ўніверсітэта
сродкі для паніжэння тэмпературы
школьная блузка
мыла туалетнае

10.Знайдзіце адпаведнасць:
-
-
-
-
адпаведнасць тэхнічнаму рэгламенту-
абавязковая сертыфікацыя прадукцыі, работ, паслуг-
добраахвотная сертыфікацыя прадукцыі, работ, паслуг-
знак адпаведнасці Еўразійскага эканамічнага саюза-