Транспарціроўка і захоўванне прадуктаў харчавання
Меню

Ведаць:

  • пра правілы транспарціроўкі і захоўвання прадуктаў харчавання
  • тэрміны: пергаментная папера, сіліконавыя і вакуумныя кантэйнеры, кансерваванне

Умець:

  • прыводзіць прыклады найбольш аптымальнай тары для транспарціроўкі і захоўвання прадуктаў харчавання ў паўсядзённым жыцці

Дадатковыя
матэрыялы
  

1.Пры дапамозе сушкі, вэнджання, салення магчыма павялічыць тэрмін захавання прадуктаў.

2.Прадукты, якія маюць спецыфічны пах, патрэбна захоўваць асобна ад сметанковага масла.

3.Для разагравання ў мікрахвалевай печы можна выкарыстоўваць:

4.Выберыце некалькі правільных адказаў.
У якіх выпадках былі парушаны правілы захавання прадуктаў:

захоўванне сыру, загорнутага ў пергамент
захоўванне салатаў у посудзе з нержавеючай сталі
захоўванне бульбы на святле
захоўванне бананаў і груш у адным паддоне халадзільніка

5.У вакуумных кантэйнерах прадукты павольней акісляюцца з-за памяншэння ўтрымання .

Правільны адказ: кіслароду

6.Захоўванне прадуктаў з ужываннем мадыфікаванага газавага асяроддзя — гэта:

7.У якіх выпадках былі парушаны правілы транспарціроўкі прадуктаў:

суправаджаючыя асобы не мелі медыцынскага допуску
перавозка гатовай прадукцыі спецыяльным транспартам
перавозка харчовай сыравіны і гатовай прадукцыі ў адным кантэйнеры
перавозка ў адным транспартным сродку розных бакалейных тавараў: крупаў, кансерваванай прадукцыі, алею

8.Выберыце ўсе правільныя сцвярджэнні:

пасля заканчэння тэрміну прыдатнасці, указанага на ўпакоўцы, прадукты можна выкарыстоўваць яшчэ 10 дзён
можна ўжываць у ежу кансервы з агародніны з уздутым вечкам
нельга ўжываць у ежу мясныя кансервы з уздутым вечкам
прадукты, з вялікай колькасцю тлушчу, нельга захоўваць на святле
маянэз і халву можна захоўваць на святле