прыродныя, сацыяльна-эканамічныя і палітычныя прычыны голаду ў свеце, геаграфію і структуру харчавання насельніцтва і магчымыя шляхі вырашэння глабальнай харчовай праблемы
асаблівасці рэгіянальных аспектаў голаду і харчовай праблемы
паняцці: голад, харчовая бяспека, «зяленая рэвалюцыя»
Умець:
аналізаваць прычыны і асаблівасці праяўлення глабальной харчовай праблемы
тлумачыць глабальнасць і рэгіянальныя асаблівасці голаду і харчовай праблемы
вызначаць магчымыя шляхі вырашэння харчовай праблемы
абгрунтоўваць неабходнасць удасканалення вытворчасці і выкарыстання прадуктаў харчавання ў краінах і рэгіёнах свету;
называць і паказваць на карце прыклады краін свету з праблемай голаду (Цэнтральнаафрыканская Рэспубліка (ЦАР), Мадагаскар, Карэйская Народна-Дэмакратычная Рэспубліка (КНДР))