Харчовая праблема
Меню

Ведаць:

  • прыродныя, сацыяльна-эканамічныя і палітычныя прычыны голаду ў свеце, геаграфію і структуру харчавання насельніцтва і магчымыя шляхі вырашэння глабальнай харчовай праблемы
  • асаблівасці рэгіянальных аспектаў голаду і харчовай праблемы
  • паняцці: голад, харчовая бяспека, «зяленая рэвалюцыя»

Умець:

  • аналізаваць прычыны і асаблівасці праяўлення глабальной харчовай праблемы
  • тлумачыць глабальнасць і рэгіянальныя асаблівасці голаду і харчовай праблемы
  • вызначаць магчымыя шляхі вырашэння харчовай праблемы
  • абгрунтоўваць неабходнасць удасканалення вытворчасці і выкарыстання прадуктаў харчавання ў краінах і рэгіёнах свету;
  • называць і паказваць на карце прыклады краін свету з праблемай голаду (Цэнтральнаафрыканская Рэспубліка (ЦАР), Мадагаскар, Карэйская Народна-Дэмакратычная Рэспубліка (КНДР))

Дадатковыя
матэрыялы

1.Умовы, пры якіх з прывычнай штодзённай колькасцю ежы чалавек не атрымлівае дастаткова энергіі ў калорыях для падтрымання актыўнага, здаровага жыцця называецца .

Правільны адказ: голадам

2.Асноўнымі прычынамі голаду ў 2019 годзе, па ацэнках Харчовай і сельскагаспадарчай арганізацыі Аб’яднаных Нацый (ФАО), з’яўляліся (выбраць два правільныя адказы):

высокія тэмпы ўрбанізацыі
наступствы геаэкалагічных крызісаў
войны
захаванне адсталасці краін трэцяга свету
змяненні клімату

3.Для вывучэння якасці харчавання ФАО выкарыстоўвае паказчык энергетычнай – колькасць калорый у дзень на чалавека.

Правільны адказ: насычанасцi

4.Суаднясіце спосабы стварэння запасаў харчавання з краінамі свету:
-Краіны, якія ствараюць запас харчавання за кошт уласных рэсурсаў
-Краіны, якія ствараюць запас харчавання за кошт уласных рэсурсаў і імпартных паставак
-Краіны, якія ствараюць запас харчавання за кошт імпартных паставак
Кітай, Тайланд, Індыя, Бразілія-
Інданэзія, Японія, Рэспубліка Карэя, Бангладэш-
Філіпіны, Сінгапур, Ірак, Саудаўская Аравія-

5.У 1950–1960-х гг. сусветная харчовая палітыка была накіравана на павышэнне ўраджайнасці асноўных культур:

6.Харчовая бяспека – гэта