Агульны план будовы стрававальнай сістэмы. Страваванне ў ротавай поласці
Меню

Ведаць:

  • пра стрававальныя ферменты і сакрэты
  • будову і функцыі органаў стрававальнай сістэмы
  • тэрміны: назвы аддзелаў стрававальнага тракту і стрававальных залоз, страваванне, ферменты (амілаза, мальтаза)

Умець:

  • растлумачыць узаемасувязь будовы і функцый органаў стрававальнай сістэмы
Дадатковыя
матэрыялы

1.У стрававальнай сістэме чалавека першапачатковае расшчапленне крухмала адбываецца ў:

2.Вызначыць паслядоўнасць аддзелаў стрававальнай сістэмы:

3.Колькі іклаў знаходзіцца на кожнай сківіцы чалавека?

4.Звонку зубы чалавека пакрыты:

эмаллю па ўсёй паверхні
эмаллю ў вобласці каронкі
дэнцінам па ўсёй паверхні
зубы пакрыты адным з відаў касцявой тканкі

5.Нельга чаргаваць гарачую і халодную ежу, так як гэта прыводзіць да:

6.Выберыце правільныя адказы:

сліна ўтрымлівае амілазу і мальтазу
у ротавай поласці дарослага чалавека ў норме 8 карэнных зубоў
каронка зуба пакрыта зубным цэментам
ротавая поласць злучаецца з глоткай адтулінай, якая называецца зевам
лізацым сліны расшчапляе вугляводы ежы

7.Галоўную ролю ў працэсах стрававання адыгрываюць . Гэта рэчывы бялковай прыроды, якія забяспечваюць расшчапленне буйных малекул пажыўных рэчываў ежы да больш дробных.

Правільны адказ: ферменты

8.У састаў сліны ўваходзіць фермент амілаза, які запускае рэакцыю расшчаплення .

Правільны адказ: крухмала