Ведаць:
Умець:
Дадатковыя матэрыялы
1.Выберыце формулу для разліку выхаду прадукту рэакцыі:
2.Што з пералічанага будзе прыводзіць да зніжэння выхаду прадукту рэакцыі:а) наяўнасць афарбоўкі ў прадуктаў, якія атрымліваюцца;б) выкарыстанне герметычнага абсталявання;в) выпарэнне рэчываў;г) немагчымасць сабраць увесь прадукт з фільтра пры фільтраванні.
3.Вадарод якой масы (г) спатрэбіцца для атрымання аміяку хімічнай колькасцю 3,6 моль, калі выхад аміяку складае 90%?
4.Разлічыце масу (г) гідраксіду натрыю, выдаткаванага для нейтралізацыі фосфарнай кіслаты, калі ў выніку рэакцыі ўтварыўся фасфат натрыю масай 13,12 г з практычным выхадам, роўным 80 %.
5.Фосфар масай 3,1 г спалілі ў кіслародзе аб’ёмам 2,912 дм3 (н. у.). Разлічыце масу (г) аксіду фосфару(V), які ўтварыўся, калі яго практычны выхад складае 90 %.