Тлушчы
Меню

Ведаць:

  • асаблівасці складу і будовы прыродных тлушчаў, іх фізічныя і хімічныя ўласцівасці – гідроліз (кіслотны і шчолачны), акісленне, гідрыраванне (для тлушчаў, якія змяшчаюць астаткі ненасычаных карбонавых кіслот)
  • асноўныя кампаненты тлушчаў (трыгліцерыдаў вышэйшых тлустых кіслот)
  • уласцівасці тлушчаў (растваральнасць, доказ ненасычанага характару астаткаў карбонавых кіслот)
  • біялагічную ролю тлушчаў

Умець:

  • складаць структурныя формулы тлушчаў

Дадатковыя
матэрыялы

1.Тлушчы – гэта

2.Ператварэнне вадкiх тлушчаў у цвёрдыя адбываецца ў вынiку працэса .

Правільны адказ: гiдрыравання

3.У саставе трыалеату глiцэрыны змяшчаюцца наступныя групы атамаў:

4.Якая хiмiчная колькасць вадароду спатрэбiцца для гiдрыравання 1 моль трыглiцэрыду саставам С57Н106О6
Адказ:

Правільны адказ: 2 або 2 моль

5.У Рэспублiцы Беларусь мылы вырабляюць на Гомельскiм тлушчавым камбiнаце. Якую масу (кг) глiцэрыны выпрацоўвае дадзены завод, калi ў цэх паступiў тэхнiчны тлушч масай 1 т з масавай доляй трыпальмiтату 80,6%.
Адказ:

Правільны адказ: 92