Крухмал. Хімічныя ўласцівасці і прымяненне крухмалу
Меню

Ведаць:

  • будову, фізічныя і хімічныя ўласцівасці крухмалу
  • якасную рэакцыю на крухмал

Умець:

  • запісваць формулу крухмалу
  • тлумачыць значенне вугляводаў
  • рашаць задачы на аснове хімічных уласцівасцей крухмалу

Дадатковыя
матэрыялы

1.Крухмал уяўляе сабой поліцукрыд, які складаецца з астаткаў глюкозы.

2.Структурнае звяно макрамалекулы крухмалу утрымлівае атамаў вугляроду.

Правільны адказ: 6

3.Крухмал у адрозненні ад глюкозы:

з`яўляецца поліцукрыдам
не мае салодкага смаку
адносіцца да вугляводаў
падвяргаецца гідролізу

4.Сярэдняя адносная малекулярная маса крухмалу складае 72900. Назавіце сярэдні лік астаткаў глюкозы ў макрамалекуле крухмалу.
Адказ:

Правільны адказ: 450

5.Разлічыце, якую масу глюкозы можна атрымаць з крухмалу масай 81 г пры выхадзе прадукту 75%.
Адказ:

Правільны адказ: 67