Геаграфія харчовай прамысловасці
Меню

Ведаць:

  • галiновую структуру гаспадаркi

Умець:

  • паказваць на карце буйнейшыя цэнтры вытворчасці харчовай прамысловасці
  • характарызаваць асаблівасці размяшчэння вытворчасці харчовай прамысловасці
  • тлумачыць прычыны ўзнікнення праблем развіцця і размяшчэння прадпрыемстваў харчовай прамысловасці
  • прагназаваць змены ў размяшчэнні прадпрыемстваў харчовай прамысловасці

Дадатковыя
матэрыялы

1.У структуры апрацоўчай прамысловасці Беларусі доля харчовай прамысловасці складае 5%.

2.У структуры харчовай прамысловасці вылучаюцца вытворчасць мяса і мясапрадуктаў; малочных прадуктаў; прамысловасць, вытворчасць алеяў і жывёльных маслаў, тлушчаў; прадуктаў мукамольна-крупяной прамысловасці; цукру; іншых прадуктаў.

Правільны адказ: рыбная

3.Супастаўце фактары размяшчэння з вытворчасцю харчовых прадуктаў:
-вытворчасць хлеба і хлебабулачных вырабаў, малака, кандытарскіх вырабаў
-вытворчасць цукру, алею, крухмалу
-вытворчасць мяса і мясапрадуктаў, мукамольна-крупяная прамысловасць
сыравінны фактар-
спажывецкі фактар-
сыравінны і спажывецкі фактары-

4.Якая вобласць лідзіруе ў рэгіянальнай структуры вытворчасці харчовых прадуктаў у Беларусі
Адказ:

Правільны адказ: Брэсцкая

5.У цяперашні час Беларусь экспартуе алей, пшаніцу, рыс, марскую рыбу, чай, каву, какава-бабы.

6.Супастаўце падгаліну харчовай прамысловасці з прадукцыяй
-соль
-мясныя кансервы
-крупы
-сухое малако
-рыбныя кансервы
вытворчасць мяса і мясапрадуктаў-
вытворчасць малочных прадуктаў-
рыбная прамысловасць-
вытворчасць прадуктаў мукамольна-крупяной прамысловасці-
вытворчасць іншых прадуктаў-

7.Супастаўце прадпрыемствы харчовай прамысловасці і прадукцыю, якую яны вырабляюць
-алей
-марожанае
-зефір
-малочныя прадукты для дзіцячага харчавання
-рыба
«Беллакт»-
«Марозпрадукт»-
«Сузор`е»-
«Рапс»-
«Чырвоны харчавік»-

8.Супастаўце прапанаваныя прадпрыемствы з цэнтрамі размяшчэння:
-Брэст
-Высокае
-Магілёў
-Гомель
-Клецк
«Бабушкіна крынка»-
«Санта-Брэмар»-
«Белавежскія сыры»-
«Спартак»-
«Гама смаку»-

9.Прадпрыемствы па вытворчасці цукру працуюць у Гарадзеі, Жабінцы, Скідзелі і Слуцку.

10.Згушчанае малако і вяршкі вырабляюць на малочнакансервавых камбінатах у Глыбокім і .

Правільны адказ: Рагачове